Liiga suur kogus kofeiini tappis USAs koolipoisi (1)

Külli Haav
, terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohvitass ja küünlad.
Kohvitass ja küünlad. Foto: panthermedia.net / Daniel Schreiber

Teismeline poiss kukkus koolitunnis kokku ja suri liigse kofeiinitarbimise järel USA idarannikul asuvas Lõuna-Karoliinas.

Davies Allen Cripe suri kofeiinist põhjustatud südame rütmihäiresse. Teismeline tarbis enne kokkukukkumist kahe tunni jooksul kolm kofeiiniga jooki: latte-kohvi, suure Mountain Dew karastusjoogi ja energiajoogi. See juhtus 29. aprillil poisi koolis, kirjutab CNN.

Esmaspäevasel pressikonverentsil kõneledes ütles Daviese isa, et nagu kõik vanemad, muretsesid nad poja turvalisuse pärast liikluses, kuid nende poja elu ei võtnud autoõnnetus, vaid energiajook.

Lahkamine ei näidanud, et Daviesel oleks olnud diagnoosimata südame- või terviseprobleeme, mille puhul kofeiin võinuks saatuslikuks saada. Samuti ei leitud Davise organismist narkootikume või alkoholi.

Ameerika pediaatrite akadeemia soovitab 12–18-aastastel mitte tarbida enam kui 100 milligrammi kofeiini päevas (umbes kaks tassi musta teed või tass kohvi). Energiajooke teismelistel juua ei soovitata, kuna need võivad lisaks suurele kogusele kofeiinile ka teisi stimulaatoreid sisaldada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles