Peopesasuurune imik elas üle raske südamelõikuse (1)

Külli Haav
, terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enneaegne beebi, kes kaalus 467 grammi, sai pisimaks patsiendiks, kellele ealeski südameoperatsioon tehtud.
Enneaegne beebi, kes kaalus 467 grammi, sai pisimaks patsiendiks, kellele ealeski südameoperatsioon tehtud. Foto: Caters News Agency

Peopesasuurune beebi trotsis surma, saades väikseima imiku tiitli, kellele on ealeski õnnestunud südameoperatsioon tehtud. Ta on nii imepisike, et arstid ei saanud teda isegi puudutada.

Enneaegne beebi, kes sündis 28. rasedusnädalal, kannatas südameprobleemi all, kus südame kaks peamist veresoont on ühendunud ning ta ei saanud hingata, kirjutas Daily Mail.

Ta sünnikaal oli alla poole kilo, vaevu 470 grammi ja tema silmad, kopsud ja nahk ei olnud veel välja arenenud.

Nüüd,  kui beebi sai kahenädalaseks, tegid arstid talle Udaipuri linnas Rajasthanis, Indias, operatsiooni. Kuna ravimid ei töötanud ja mujale imikut transportida ei saanud, ei jäänud arstidel muud üle.

Kirurg Sunil Jangidi sõnul ei jäänud neil muud enam üle, kuigi nii tibatillukest beebit on väga raske opereerida, kuna organid on välja arenemata. Operatsiooniks intensiivravi osakonnas kasutati erilisi miniatuurseid instrumenti ja beebi pidas kõigele vaatamata hästi vastu.

Beebi isa S. P. Jain tunnistas, et poja pääsemine on ime: «Ta on nii vapper, et nii väikese kaaluga kõigele vaatamata ellu jäi. Meie palvetele on vastatud».

Veel nimeta beebile teevad India arstid südameoperatsiooni.
Veel nimeta beebile teevad India arstid südameoperatsiooni. Foto: Caters News Agency
28. rasedusnädalal sündinud beebi käsi. Tema silmad, kopsud ja nahk polnud veel välja arenenud, kui ta sai noorimaks südameoperatsiooni patsiendiks
28. rasedusnädalal sündinud beebi käsi. Tema silmad, kopsud ja nahk polnud veel välja arenenud, kui ta sai noorimaks südameoperatsiooni patsiendiks Foto: Caters News Agency/Scanpix
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles