Video: juustesse pugenud puuk tekitas väiksel tüdrukul halvatuse

Triin Ärm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõnikord on keeruline puuki kehal üles leida.
Mõnikord on keeruline puuki kehal üles leida. Foto: Panther Media / Scanpix / Herbert Reimann

Vanemad märkasid, et Evelyn hakkas käituma veidralt - alguses ta ei suutnud kõndida, seejärel ka püsti tõusta ega käsi kasutada.

Ameerika ühendriikides loodeosas Oregoni osariigis elavad Amanda Lewis ja Lantz Lewis jagasid Facebookis videot, kus on näha, kuidas nende tütrel Evelynil on raskusi püsti tõusmise ja kõndimisega, kirjutab Fox News.

«Ta ei tahtnud pärast vanniskäiku püsti tõusta ja pidžaamat selga panna,» rääkis ema. Ta aitas lapse voodisse ning jäi tema kõrval magama, kuna lapse tuju oli kehv. Hommikul ärgates oli Evelynil väga raske püsti tõusta. Ta suutis väga vaevu isegi roomata ja suuri raskusi oli tal ka käte kasutamisega.

Vanemad olid mures, sest Lantzi suguvõsas oli esinenud nn peidetud kasvajaid, mistõttu nad saatsid tütre liigutustega video perearstile, enne kui nad pöördusid lapsega erakorralise meditsiini osakonda. Arst ütles vanematele, et ta on viimase 15 aasta jooksul näinud umbes 7-8 Evelyni vanust last, kel on temaga sarnased sümptomid. Nende põhjal arvas arst, et tõenäoliselt on tüdrukul puuk.

Lõpuks leidsidki arstid tüdruku juuste alt puugi ja tegid kindlaks, et tal esines puugiga seotud halvatus, millest laps nüüd taastub. Tüdruku ema loodab, et jagatud video aitab teisi lapsevanemad, kui nende lapsed peaksid hakkama järsku samamoodi veidralt käituma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles