Toitumisspetsialist: liigne trenn ei lase kehal rasva põletada (1)

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trenniga ei tasu üle pingutada.
Trenniga ei tasu üle pingutada. Foto: PantherMedia / Scanpix / Wavebreakmedia ltd

Austraalia toitumisspetsialisti Jessica Sepeli sõnul võib liigne trennitegemine kaalulangetamise seisukohast olla hoopis kahjulik, mitte kasulik, nagu tihti arvatakse.

Sepeli sõnul võib liigne kehaline koormus hoopis viia keha nii stressi, et see lõpetab rasva kulutamise, kirjutab Independent. Toitumisspetsialisti sõnul näeb ta sageli kliente, kes teevad iga päev trenni ja mõned isegi mitu korda päevas, kuid ei kaota siiski kilogramme.

Kui inimene teeb liiga palju trenni, siis tema stressihormooni kortisooli tase tõuseb. Sepel meenutas, et keha ei suuda eristada treeningul tekkinud stressi ja muud stressi. «Seega kui sa oled stressi trennitegemise pärast ja su kortisooli tase läheb väga kõrgele, siis on kehal rohkem tegemist, et leida tasakaal parasümpaatilise ja sümpaatilise närvisüsteemi vahel.

Sepel leidis, et kui vähendas väga intensiivsete treeningute, näiteks spinningu ja jooksmise, osakaalu, siis sai ta rohkem energiat ja tundis end hommikut värskelt, mitte väsinuna. Intensiivsete treeningute asemel soovitab ta inimestele kõndimist, Pilatest ja joogat. Oma klientide peal näeb ta, et nad on pärast seda muutust tema juurde tulles energilisemad, magavad paremini ja riided kipuvad neile suureks jääma.

Nii soovitabki toitumisspetsialist neil, kes teevad väga intensiivselt trenni kaalukaotamise eesmärgil, vähendada veidi füüsilise aktiivsuse intensiivsust. Samuti lisas ta, et kehale peab andma puhkust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles