Kontrolli alati raviteenuse eest makstud arveid (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: shutterstock.com

Ravikindlustusega inimesed saavad haigekassa poolt hüvitatud teenuseid nii haiglates, perearsti juures kui ka osades erakliinikutes. Raviasutusi, kes on sõlminud haigekassaga lepingu, nimetatakse meie lepingupartneriks. Kõik need raviasutused võivad lisaks haigekassa tervishoiuteenuste loetelus olevatele teenustele osutada ka tasulisi teenuseid.  Alati tasub enne arsti vastuvõtule minemist üle täpsustada, kas raviasutusel on haigekassaga leping, mis ulatuses tasub haigekassa raviprotseduuri või visiidi eest ning millise osa peaks tasuma inimene ise.

Haigekassa lepingupartnerite nimekirja leiab siit.

Tasuliste teenuste hinnakirja leiab iga raviasutuse kodulehelt ja hindade kohta saab alati üle küsida konkreetse raviasutuse käest.

Vastuvõtule registreerimisel tasub alati kontrollida, kas teid registreeritakse haigekassa teenuste järjekorda või tasuliste teenuste järjekorda.

Juhul, kui patsient kasutab tasulisi teenuseid, peab raviasutus vastavalt tarbijakaitseseadusele esitama teile teenuse osutamist ja selle eest tasumist tõendava dokumendi ehk arve.

Kõiki teenuseid, mida patsient on arsti vastuvõtul või haiglaravil saanud ravikindlustuse eest, on võimalik näha haigekassale esitatud raviarvel, mis on kättesaadavad aadressil www.digilugu.ee.

Pöörduge alati haigekassa poole, kui Teil on küsimusi tervishoiuteenuste või ravikindlustuse kohta. Haigekassa vastab Teie küsimustele telefonil (+372) 669 6630 või e-posti teel info@haigekassa.ee.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles