Piimast ilma jäetud Belgia beebi suri (3)

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: PantherMedia / Scanpix / Wavebreakmedia ltd

Seitsmekuune beebi suri, kui tervisepoodi pidavad vanemad toitsid teda kinoa«piima» ja teiste gluteeni- ja laktoosivabade piimatoodete alternatiividega, selgus raportist. 

Pisipoisi vanemad panid lapsele ise laktoosi- ja gluteenitalumatuse «diagnoosi», ega arutanud seda arstidega, kirjutab New York Post kohtusse jõudnud juhtumist. Vanemad ei pöördunud arsti poole isegi siis, kui Lucas hakkas oma viimastel elupäevadel õhku ahmima, ütles Belgia prokurör.

Ükski arst ega lastekaitsja ei olnud lapse terviseandmeid näinud. Ta oli identifitseeritud vaid oma eesnime abil ning kaalus seitsmekuuselt surres vaid 4,5 kilogrammi. Keskmiselt peaks beebi kaaluma selles vanuses poole rohkem, on kirjas raportis. 

Lahkamisel leiti, et lapse kõht oli täiesti tühi ning lõpuks suri ta vedelikukaotuse ja alatoitumise tõttu. Lapse mähkmetes oli olnud ka palvekaart. 

Poisi vanemad, 34-aastane Peter ja 30-aastane Sandrina, olid viinud poja homöopaadi juurde. Homöopaat soovitas vanematel lapsega haiglasse minna. Vanemad aga väitsid, et nad ei märganud kunagi, et nende lapsel oleks midagi viga. «Vahel ta võttis natuke kaalus juurde, siis jälle kaotas natuke kaalus. Me ei tahtnud kunagi, et meie poeg sureks,» rääkis Sandrina. 

Lisaks kinoa«piimale» toitsid nad last kaera-, riisi- ja tatra«piimaga», mida nad oma tervisepoes müüsid. Vanemate advokaadi väitel oli Lucasel söömishäire - tal olevat tekkinud krambid, kui teda piimaga toideti, ja nii proovisid vanemad teisi alternatiive.  

Mõlemat vanemat ootab ees kuni 18 kuu pikkune karistus oma poja surmale kaasaaitamises. 

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles