Kümme lihtsalt välditavat viga, mida kaalulangetajad teevad

Külli Haav
, terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naine, kelle kintsudel on korrigeerivad jooned.
Naine, kelle kintsudel on korrigeerivad jooned. Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

Uue aasta lubadusest alla võtta on möödas 143 päeva. Kas maksad ikka jõusaali kuukaarti kunagi sinna jõudmata?

Kiirdieet vaheldub kiirdieediga? Korrigeeriva pesuga on juba liiga palav? Kaalulangetus ja vormi saamine vajavad nii pingutust kui ka nutikust, kirjutab Daily Mail.

Toitumisnõustaja ja dieedispetsialist Nichola Whithead pani kirja kümme tavalist viga, mida inimesed teevad, kui püüavad saledaks saada. Väldi neid.

«Dieet» ja «rasvavabade» toitude ostmine

Dieet Coca-Cola on ikka ebatervislik mullijook ja vähese rasvasisaldusega krõpsud on ikka krõpsud. Sageli sisaldavad vähese rasvaga toidud rohkem suhkruid. Kui tahad tõsiselt kaalu langetada, pead ka töödeldud toitude söömisele lõpu tegema.

Kardiotrenni eelistamine jõutrennile

Hantlid ja kangid on ähvardavad. Ja rasked. Lindil jooksmine palju lihtsam. Aga raskuste tõstmine on üks efektiivseim vahend, et rasvu lihasteks muuta ja kõhukesest lahti saada.

Usk, et tund jooksu on parem kui lühike fokuseeritud treening

Mõtled, et kauem on parem? Mitte tingimata. 15 minutit intensiivset intervalltreeningut, näiteks HIITi, võib olla mõjusam kui tunnike sörkimist.

Ebapiisav uni

Uuringud näitavad, et inimesed, kes magavad alla kuue tunni, koguvad järgmisel päeval kaloreid märksa kergemini. Maga kaheksa tundi.

Ebareaalsed eesmärgid

Kui töötad piisavalt oma eesmärgi nimel, võid ükskõik mida saavutada. Aga see ei juhtu üleöö. Ära sea ebareaalseid eesmärke, muidu pettud iseendas.

Ajad kaalukao rasvakaoga segamini

Lõpuks püüad sa ju rasva lihasteks muuta. Ja lihased on rasvkoest raskemad, nii et võid teha hiilgavaid edusamme, kuigi kaalunumbrid seda ei näita.

Ei joo piisavalt vett

Seda pole vaja seletada, et piisavalt vedelikku juua on tähtis.

Kaalud ennast liiga tihti

Kannatlikkust! Su kaal kõigub ka ühe päeva jooksul, olenevalt sellest millal sõid, jõid või käisid WCs. See on pikaajalisem protsess.

Ei söö piisavalt

Muidugi on vaja menüüs muutusi teha ja arvatavasti ka väiksemates kogustes süüa. Kui sa aga ei söö piisavalt, pole energiat ka trenni teha.

Ei saa piisavalt valke

Tähtis pole vaid kui palju sa sööd, vaid ka mida – valgud on kaalulangetuseks olulised. Kontrolli, et saaksid vähemalt 0,8 grammi valke ühe kilogrammi kehakaalu kohta päevas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles