Hiina meditsiini arst Rene Bürkland: keha peaks end ise tervendama

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina meditsiini arst Rene Bürkland.
Hiina meditsiini arst Rene Bürkland. Foto: Liis Treimann / Postimees

Hiina meditsiini meetodeid propageeriva arstiharidusega Rene Bürklandi sõnul on Hiina meditsiini eesmärk panna keha end ise tervendama.

Hiina meditsiini diagnostika aluseks on Bürklandi sõnul anamnees, vaatlus, palpatsioon, sest selle diagnostika väljakujunemise ajal ei olnud mingeid seadmeid veel olemas, kirjutab Terviseuudised. «Hiina meditsiini eesmärk on panna keha end ise tervendama,» lisas ta.

Toitumine on Bürklandi sõnul üks tähtsamaid raviteraapiaid. See peab toetama keha ja ennetama haigusi. «Toidutalumatusest ja -allergiast ei ole Hiina meditsiinis läbi aja räägitud,» jätkas ta.

Toidutalumatus ja toiduallergia tuleb tema sõnul sellest, kui inimene sööb midagi, mis ei sobi tema organismiga kokku. «See ei pruugi olla kliiniline haigus. Sümptomitena käsitletakse laiemat aspekti märguannetest, mida keha annab. Näiteks väsimus ja raskustunne kehas pärast söömist,» loetles Bürkland. Samuti on tunnuseks üldine energiapuudus, kaalu langus või tõus, unehäired.

Loe pikemalt Terviseuudistest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles