Tedretähne meenutanud lööve osutus vähiks

Triin Ärm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naise rinnaesisele tekkisid täpid.
Naise rinnaesisele tekkisid täpid. Foto: Panther Media / Scanpix / Edward Bartel

USAs Georgia osariigis elav Rebecca Hockaday märkas 2012. aastal rinnal alguses ühte täpikest, kuid peagi hakkas neid kiiresti juurde tulema. 

Täpid meenutasid naisele esmalt tedretähne, kirjutab Fox News. Tegelikult oli aga tegemist harvaesineva rinnavähi vormiga. Naine ootas pool aastat, enne kui pöördus nahaarsti poole. 

Sealt suunati ta edasi vähiraviosakonda, kus diagnoositi naisel põletikuline rinnavähk (IBC). Ta tegi läbi intensiivse keemiaravi ja operatsiooni, kus eemaldati ta mõlemad rinnad, kuid vähk ei tahtnud siiski taanduda. Arstid kiiritasid naist kaks korda päevas ja üheksa kuud pärast diagnoosi saamist õnnestus naisel terveks saada. Ta lisas, et see kogemus õpetas talle kuivõrd vähe aega on inimesel ja kuivõrd oluline on perekonnaga aega veeta. Pilti naisest koos oma lastega näed siit.  

Põletikuline rinnavähk on haruldane, raskesti avastatav ja kiiresti arenev rinnavähi vorm. Dr Mylin Torres rääkis, et selle vähivormi puhul esineb enam kui 2/3 rinna nahast punetus. Peale selle näeb nahk välja justkui apelsinikoor.  

Arsti sõnul on see üks agressiivsemaid vähivorme ja kõigist rinnavähivormidest esineb seda umbes ühe protsendi ulatuses. Selle vähivormi teised sümptomid võivad olla näiteks turse, rinna kõvemaks muutumine ja sügelus, tõi välja Ameerika vähiliit. 

Hockaday jagas oma lugu, et teised naised oleksid teadlikud rinnavähi sümptomitest ja pööraks neile tähelepanu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles