Maailma raskeim laps oleks end äärepealt surnuks õginud

Triin Ärm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poiss oli sõltuvuses koolast ja kiirnuudlitest ning veetis päevi rämpstoitu süües. Operatsooniga langes tema kehakaal 20 kilogrammi.
Poiss oli sõltuvuses koolast ja kiirnuudlitest ning veetis päevi rämpstoitu süües. Operatsooniga langes tema kehakaal 20 kilogrammi. Foto: Caters News Agency / Scanpix

Peaaegu 200 kilogrammi kaalunud 11-aastane Indoneesia poiss Arya Permana saadeti operatsioonile, et et ta elu päästa. 

Üha tõusnud kaalu tõttu ei suutnud ta enam kõndida, kirjutab Telegraph. Nii ei saanud ta ka enam koolis käia. Ta pidi kandma sarongi (pikk ümber puusade mähitav Malai ja Indoneesia päritolu riietusese), sest vanemad ei leidnud enam lapse jaoks piisavalt suuri riideid. 

Caters News Agency/Scanpix
Caters News Agency/Scanpix Foto: /Caters News Agency

Kaalunumber oli talle tõsine terviserisk, sest tal oli aeg-ajalt probleeme hingamisega. Pärast seda, kui vanemad last aastaid ületoitsid, leidsid nad lõpuks, et tuleks pöörduda arstide poole. Nii on Arya Permana ühtlasi ka kõige noorem inimene, kes on teinud läbi sellist tüüpi operatsiooni, mis kestab viis tundi.

2016. aasta meediaraportist selgus, et Arya sööb päevas viis suurt toiduportsjonit. Poja ema oli segaduses, sest pärast haiglas tervisekontrollis käimist ütles lapse arst, et poiss on terve. Poja suurt kaalutõusu ei seostatud haigusega. 

Maailma raskeimast lapsest valmis hiljuti ka dokumentaalfilm. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles