Mida teeb päev läbi istumine su tagumikule ja kuidas seda trimmi saada

Külli Haav
, terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ärinaine näpistab kolleegi tagumikust.
Ärinaine näpistab kolleegi tagumikust. Foto: Shannon Fagan/ panthermedia.net

Päev läbi laua taga istumine teeb istmiku lamedaks, lõdvaks ja lotakaks. 

New Yorgis töötav personaaltreener Dan Giordano hoiatab, et mingi nädalavahetuse trenn viit päeva istumist ei korva. «Peale viit aastat kontoris,» ütleb ta, «on su taguosa lihased raisku läinud».

Põhjused peituvad nii vereringe halvenemises kui viisis, kuidas enamik meist istub. Tuharalihase  tugevus  mõjutab vaagna stabiilsust, rotatsiooni ja hoiakut, kirjutab Daily Mail.

90 protsenti inimestest istuvad vales asendis

Nimelt istutakse vaagen ettepoole pööratud, mis avaldab lülisambale survet. See nõrgestab taguosa lihaseid ning kaotab nende vormi ja toonuse.

Vereringe aeglustub

Pikad tunnid istukil aeglustavad vereringet. Lihased aga muutuvad passiivses olekus lõdvaks. Viis aastat kontoritoolil tekitab lihaste taandarengu. Kas trennis võtab soojenduse tegemine nii kauem aega.

Kasuta vahurulli

Eratreener Giordano soovitab vahurulliga harjutusi teha iga päev, 30 sekundit igale kehaosale päevas. Vahurull on silinderjas spordivahend, millega saab iseendale massaaži teha ja mida kasutavad paljud tippsportlased sidekirme, fastsia, venitamiseks.

Tee erinevaid trenne

Kui teed ühtesid ja samu harjutusi harjub keha ära: proovi balletti, joogat, tantsu, spinningut ja nii edasi. See aitab erinevad lihased tööle saada ja rutiinist vaba olla.

Proovi ka neid mõnusaid toolijooga harjutusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles