Värske tätoveeringuga ujuma läinud mees sai lihasööjabakteri ja suri (1)

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Jim Watson / AFP / Scanpix

Hoolimata mitmest hoiatusest, et vähemalt kaks nädala pärast tätoveeringu tegemist ujuma minna ei tohiks, tegi 31-aastane mees seda ikkagi ja suri, sest sai Mehhiko lahest lihasööjabakteri. 

Juhtumit kirjeldatakse ajakirjas British Medical Journal, kirjutab Metro. Mees läks ujuma viis päeva pärast religioosse tätoveeringu tegemist. Ta tõusis palavik, tekkisid külmavärinad ja tätoveeringu lähedale tekkis lööve, mis läks kahe päeva jooksul aina hullemaks, selgub raportist. Vaata pilte mehe jalast siit. 

Mees viidi haiglasse, kui ta jalg oli läinud lillaks. Arstid kahtlustasid kohe lihasööjabakterit. Rohkest joomisest tingitud maksatsirroos tegi ta samuti nakkusele lihtsamini vastuvõetavaks. 24 tundi pärast haiglasse tulemist oli mees hingamisaparaadi küljes ja kannatas elundipuudulikkuse käes. 

Tal tekkis septiline šokk, sest nakkus hakkas laastama immuunsüsteemi ja pani keha oma organeid ründama. Pärast kahte nädalat mehe seisund küll parandas, kuid ta keha lõpuks siiski alistus septilisele šokile, mehe neerud ei töötanud enam üldse. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles