Urmas Paeti asemel sai paraolümpiakomitee uueks presidendiks Monika Haukanõmm (1)

Külli Haav
, terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Monika Haukanõmm, Eesti Paraolümpiakomitee uus president.
Monika Haukanõmm, Eesti Paraolümpiakomitee uus president. Foto: Eesti Paralümpiakomitee

Europarlamendi saadiku Urmas Paeti asemel paraolümpiakomitee uueks presidendiks saanud riigikogu liige Monika Haukanõmm plaanib rohkem puuetega inimesi spordiga tegelema tuua. Samuti soovib ta juurde tuua uusi spordialasid.

«Tahaksin, et sportlasi tuleks juurde, eriti just harrastajaid ning samuti pakkuda puuetega inimestele uusi spordialasid, näiteks purjetamist,» lausus Monika Haukanõmm oma plaanide kohta.

Monika Haukanõmme sõnul vajab parasport senisest oluliselt enam riigi tähelepanu. Tema hinnangul saab läbi tervise- või tippspordi kokku hoida riigi rahasid teistes valdkondades hoides positiivsete emotsioonide läbi inimesi tervena.

Presidendikandidaate oli Eesti Paraolümpiakomiteele esitatud kaks: Monika Haukanõmm ja Viimsi vallavanem Rein Loik.

Eesti Paraolümpiakomitee täiskogu valis organisatsioonile lisaks uuele presidendile ka kaheksaliikmelise täitevkomitee. Täitevkomiteesse kuuluvad lisaks Haukanõmmele veel Alar Õige, Are Eller, Rein Loik, Kersti Aasmets, Kirsti Pedak, Toomas Kasemaa, Toomas Sepp ja Raul Uuk-Areda.

«Eesti Paraolümpiakomitee uus täitevkomitee on seadnud endale rea olulisi eesmärke, mille poole tuleb jõuliselt ja nähtavalt liikuda,» kirjutas ka EPK oma pressiteates, «lai toetuspind on ainus võimalus saada juurde rohkem tippsportlasi».

Eelmise nelja-aastase olümpiatsükli vältel oli EPK president Urmas Paet.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles