Suvine ilunipp: näoseerumid!

Sisuturundus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Apotheka / Shutterstock

Kuigi näoseerumid on juba aastaid apteekides saadaval olnud, ei ole paljud endiselt nende kasulike omadustega veel tutvunud. Kellele on mõeldud näoseerumid ja milleks neid kasutatakse, räägib Apotheka iluekspert Riin Liplik.

Seerum on nahahooldusvahend, mida on rikastatud niisutavate toitainetega ja mis aitab taastada naha nooruslikkust. See niisutab nahka, muutes selle siledaks, suurendab elastsust, ühtlustab nahatooni ning annab särava ja värske jume.

Eelkõige kasutatakse seerumeid selleks, et võidelda naha vananemise vastu. Seerumid aitavad leevendada naha kuivusest tingitud kortsukesi ja parandada naha seisundit.

Näokreemidele toetuseks

Seerumeid on soovitatav kasutada igal aastaajal ühekuuse kuurina, misjärel tasub kasutusele võtta sarnase toimegam kuid nõrgema koostisega päeva- ja öökreem. Kui seerumit pikemaajaliselt kasutada, tekib nahal harjumus ning seerumi soovitud efekt enam ei avaldu.

Selleks, et seerum mõjule pääseks, on vaja nahk ette valmistada – korralikult puhastada ning seejärel väike kogus seerumit näole ja kaelale kanda. Seejärel tuleb lasta seerumil mõni minut imenduda enne kui nahale näokreem kanda. Kuna öösel toimub intensiivsem naha toitainete omastamine, soovitatakse seerumit kasutada pärast õhtust näopuhastust. Kuivema ja lisaniiskust vajava naha korral võib seerumit kasutada ka hommikuti.

Eraldi küsimus on seerumine valimine, millist siis ikkagi eelistada? Eks see sõltub sellest, mille jaoks on seerumit vaja – kas naha niiskustasakaalu saavutamiseks, rasunäärmete talitluse reguleerimiseks, pooride ahendamiseks, sära toomiseks, pinguldamiseks ja kortsude silumiseks, pigmendilaikude korral koorimiseks, punetuse vähendamiseks või mõne muu eesmärgi saavutamiseks.

Erinevad aktiivained

Esimeste vananemisilmingute korral võiks valida Vichy Idealia Life Seerumi, mis parandab naha kvaliteeti sügavuti ning muudab naha säravamaks ja ühtlasemaks, vähendab väsimusmärke ja ahendab naha poore juba nelja nädalaga. Kiidetakse ka Hyaluron Active seerumit, mis sisaldab hüaluroonhapet. Hüaluroonhappe tähtsaim omadus on võime siduda endaga naha niiskust ja säilitada kollageenikiudude elastsust – selle tulemusena püsib nahk elastne ja sile. Jumetule ja elutule näole tagab elustava toime Babe Vitance näoseerum, mis suudab vaid mõne tilgaga vabastada naha päevasest oksüdatsioonist.

Tundlikku ja pingul nahka aitab Avene Optimale niisutav seerum, mis muudab naha siledaks ning kaotab kuivusest tekkinud kortsukesi. Bioderma Hydrabio niisutav seerumis sisalduv patenteeritud D.A.F. kompleks annab nahale kauakestva niiskuse, kreem oma värske ja kerge koostise poolest sobib ideaalselt meigi aluskreemiks. Hüdrolüüsitud mere kollageeniga It´s Skin pinguldav kollageenseerum aga pinguldab, silub ja suurendab elastsust. Seerum on rikastatud niisutavate toitainetega, mis tasakaalustavad naha normaalset toimimist, muutes naha pehmeks ja säravaks.

Rasutootmist aitab normaliseerida ja poore ahendada Dr. Hauschka normaliseeriv näoõli, mis korrastab nahatalitust ja toetab põletike paranemist. Rasusele ja probleemsele nahale on loodud ka Isis Teen Derm seerum, mille koostisesse kuuluvad aktiivained omavad rasunäärmete talitust reguleerivat ning nahka koorivat toimet.

Punast värvi kreemid ja geelid?!

Vananev ja madala toonusega nahk saab abi Frezyderm seerumilt, mis kaitseb tüvirakke ja vähendab kortse ning Lierac Mesolift seerumist, mis annab sära. Väga populaarne on vananeva naha korral ka Sesderma Sesgen32 seerum, milles sisalduvad ensüümid aitavad naharakkude eluiga pikendada kolmandiku võrra. See noorendab, pinguldab ja muudab naha pringimaks.

Üleminekuaastatel tasakaalu kaotanud nahale sobib Dr. Hauschka intensiivhooldus, mis rahustab ja tugevdab nahka, vähendab punetust ning toetab pigmendilaikude heledamaks muutumist. Pigmendilaike valgendab ja uute teket ennetab ISIS Unitone seerum, mis sisaldab veel jumet parandavat C-vitamiini ja nahka koorivat sidrunhapet.

Äärmiselt võimas ning seejuures punast värvi vananemisvastase toimega seerum on aga Lierac Magnificence elustav intensiivseerum, mis reaktiveerib naha nooruslikkuse, elustab nahka seestpoolt ning muudab selle säravaks. Samast Lieraci sarjast leiab ka teisi punast värvi kreeme ja geele – põnev kogemus on garanteeritud!

Copy
Tagasi üles