Arstid leidsid operatsioonile läinud naise silmast 27 läätse

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontaktläätsede käsitlemisel on omad reeglid.
Kontaktläätsede käsitlemisel on omad reeglid. Foto: Panther Media / Scanpix / Andriy Popov

Kirurgid olid šokeeritud, kui avastasid naise silmast enne silmaoperatsiooni alustamist 27 kontaktläätse. 

67-aastane naine pidi minema hallkae eemaldamise operatsioonile, kui arstid avastasid naise silmast nn sinaka massi, kirjutab independent.ie.

Alguses arvasid kirurgid, et naise silmas on 17 kontaktläätse. Pärast pikemat uurimist Inglismaal Solihulli haiglas selgus, et naise silmas on veel 10 kontaktläätse. 

Silmaarst Rupal Morjari pole enda sõnul midagi sellist kunagi näinud. «See oli nii suur mass - kõik 17 läätse olid jäänud üksteise külge,» rääkis doktor. Tema sõnul olid arstid imestunud, et naine ise midagi ei tundnud, kuna see mass ärritab silma. 

Dr Morjari sõnul on naine kandnud ühekordselt kasutatavaid kontaktläätsi 35 aastat. Selle aja jooksul pole ta kordagi kaevanud ärrituse või läätsede ärakadumise üle. 

«Patsient oli üsna šokeeritud,» lisas silmaarst. Kaks nädalat pärast läätsede eemaldamist rääkis naine, et tal on nüüd palju parem olla. Varasemat ebamugavust pidas ta vanaduse ja kuivade silmade süüks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles