Terviseametile valiti uus juht (1)

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terviseameti juht Merike Jürilo.
Terviseameti juht Merike Jürilo. Foto: sotsiaalministeerium

Sotsiaalministeeriumi teatel kinnitas tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski  terviseameti peadirektoriks Merike Jürilo, kes asub ametisse 22. augustist.

Merike Jürilo on omandanud magistrikraadi Tallinna Tehnikaülikoolis haldusjuhtimise erialal. Alates 2014. aastast töötab ta politsei- ja piirivalveameti juhtimisarvestuse ja planeerimise büroo juhatajana. Jürilo on töötanud politsei- ja piirivalve ametis ning enne seda kodakondsus- ja migratsiooniametis alates 1999. aastast, aastatel 2007–2014 peadirektori asetäitjana.

«Tervis, see on erinevate osaliste ühine vastutus, kus iga inimene ja ettevõte saab ise palju ära teha. Lisaks tervishoiuteenuste osutajad – igaühe teadlikkus oma rollist, võimalustest ja vastutusest on võtmetähtsusega,» ütles Jürilo. Ta lisas, et terviseameti tähelepanu peab olema tervishoiuteenuste kvaliteedil, terviseohtude riskianalüüsil, nakkushaiguste ennetamisel ja tõrjel ning kriisideks valmisolekul.

Jürilo hinnangul on oluline, et terviseamet oleks usaldusväärne partner, oskaks kasutada informatsiooni ja tagasisidet nii ennetuses, järelevalve sihistamises kui ka teenuste kvaliteedi hindamisel. «Pikemas perspektiivis püüame suunas, kus eri osalistel oleks võimalus ise aktiivselt teenuste parendamisel ja kvaliteedi hoidmisel silma peal hoida läbi kokku lepitud regulaarse enesehindamise süsteemi,» lisas ta.

Jürilo on tegelenud pikka aega teenuste paketi arendamisega nii kodakondsus- ja migratsiooniameti kui politsei- ja piirivalveameti ajal, tal on mitmekülgne töökogemus muudatuste juhtimisel, eelarve planeerimisel, teenuste kujundamisel ja kommunikatsioonis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles