Psühhiaater Ants Kask: tagasilanguse risk on suurem neil, kes ei ole suutnud üle kuue kuu karsked olla (2)

Karin Kivipõld
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Psühhiaater Ants Kask (fotol) rääkis, et alkoholi sõltuvusse tagasilanguse risk on suurem inimestel, kes on kogemustele rohkem avatud ning madalama meelekindlusega.
Psühhiaater Ants Kask (fotol) rääkis, et alkoholi sõltuvusse tagasilanguse risk on suurem inimestel, kes on kogemustele rohkem avatud ning madalama meelekindlusega. Foto: Põhja-Eesti Regionaalhaigla

Põhja-Eesti regionaalhaigla psühhiaatri Ants Kase sõnul hakatakse alkoholisõltuvuse probleemi tunnistama tavaliselt alles siis, kui sõltuvus on arenenud väga kaugele ehk 10–20 aastat pärast esmaste sõltuvuse tunnuste ilmnemist.

Kuidas aru saada, et alkoholitarvitamine on muutunud sõltuvuseks?

Üks viis teada saada, kas alkoholitarbimine on probleem, on küsida endalt, et kas on võimalik suurendada nende päevade arvu, mil alkoholi üldse ei tarbita või kas on võimalik juba praegu loobuda pikemaks perioodiks alkoholist täielikult. Kui sealjuures tuntakse end ebamugavalt, kaheldakse selle vajalikkuses ja oma võimes selliseks muutuseks, on risk sõltuvuseks olemas.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles