Viis nippi kaalukaotuseks dieedi ja jõusaalita

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaalu aitab langetada juba söömine enne poodiminekut, sest nii paned korvi vähem rämpstoitu.
Kaalu aitab langetada juba söömine enne poodiminekut, sest nii paned korvi vähem rämpstoitu. Foto: Anamaria Mejia / Panthermedia.net / Scanpix

Jälgides viit lihtsat nõuannet on võimalik kaalulangetus hoogsamaks muuta.

Ülekilodest aitavad vabaneda enda kaalumine, söömine enne poodiminekut, mängude mängmine, kõndimine ja magamine, vahendab meediaväljaane Daily Star

1. Kaalu ennast

Ajakirja Journal of Obesity kohaselt aitab enda regulaarne kaalumine kaalu kiiremini kaotada. Uuringust selgus, et ülekaalulised inimesed, kes kaalusid ennast igapäevaselt, kaotasid aastaga 2,5 kilo. Mittekaalujad aga ainult pool kilo.

2. Söö enne poodiminekut

Enne supermarketisse toitu ostma minemist, söö tervislik vahepala. Hiljutises Cornelli ülikooli uuringus avastati, et inimesed, kes sõid puuvilju enne poodiminekut, ostsid 28 protsenti rohkem tervislikke toite ja vähem rämpstoitu.

Täiskõhuga on ahvatlus šokolaadivahesse minekuks väiksem.

3. Mängi Tetrist

2015. aastal avaldati uuring ajakirjas Addictive Behaviours, mille kohaselt inimeste, kes mängisid kolm minutit Tetrist, isu vähenes 20 protsendi võrra. Seda seetõttu, et mängimine suunab tähelepanu toidult eemale.

4. Mine kõndima

Liigutamine ei tähenda alati, et peaksid minema jõusaali. Pane jalga tossud ja mine iga päev 30-minutilisele jalutuskäigule.

Hiina teadlaste sõnul võib nii 12 nädalaga kaotada vöökohast 4 sentimeetrit.

5. Maga

Stanfordi ülikoolis tehtud uuringust selgus, et piisav uni on isude kontrollimiseks hädavajalik. Unepuuduse tagajärjel võib keha hakata tootma hormooni greliin, mis tekitab isu ja vähendada leptiini tootmist, mis annaks märku, et kõht on täis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles