Lihavõttetoidud, mis ei tee tervisele liiga

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka lihavõttemenüüsse võiks mahutada figuurisõbralikke roogi.
Ka lihavõttemenüüsse võiks mahutada figuurisõbralikke roogi. Foto: SCANPIX

Figuurisõbrad avaldasid Tarbija24`le kolm pühadeks sobilikku rooga, mis ei tee liiga tervisele ja kehakaalule.

Šokolaadi-apelsini tiramisu

  • 25 ml apelsinilikööri
  • 3 apelsini
  • 1 muna
  • 50 g tuhksuhkrut
  • 250 g rasvata kohupiimapastat
  • 150 ml musta kohvi, valmistatud 2 sl lahustuva kohvi graanulitest
  • 18 poolitatud Lady fingers küpsiseid
  • 25 g apelsinišokolaadi

Pese apelsin korralikult ja riivi ühe apelsini koor, pane kõrvale. Koori kõik apelsinid, jaga sektoriteks, fileeri viljaliha ja pane klaasnõusse, kalla peale apelsiniliköör. Klopi muna suhkruga lahti kuumakindlas nõus ja aseta see keeva veega vanni. Kuumutamise ajal vahusta saumikseriga kuni segu on valge, tihe ja hoiab vormi. Sega juurde kohupiimapasta ja maitsesta riivitud apelsinikoorega.  

Võta 6 suuremat magustoidukaussi.  Jaota kohvikogus võrdselt igasse kaussi , kata küpsiste ja  kohupiimaseguga, puista peale veidi riivitud šokolaadi ja kata apelsiniviiludega. Korda sama küpsiste ja kohupiimaga, lõpuks puista peale riivitud šokolaad, jahuta vähemalt 2 tundi enne serveerimist.

Kohupiima-juustukook vaarikatega

  • 250 g jahu          
  • 1 muna
  • 30 g suhkrut      
  • veidi soola        
  • 160 g väherasvast võid (61%)   

Kate:

  • 450 g vaarikaid (võib ka sügavkülmutatud)       
  • 2 muna
  • 60 g suhkrut
  • 2 tl vaniljesuhkrut         
  • 200 g rasvata pakikohupiima    
  • 100 g 16% maitsestamata toorjuustu    
  • 1 sidruni mahl ja koor  

Sega jahu, muna, suhkur ja või ühtlaseks taignaks, maitsesta terakese soolaga. Keera toidukilesse ja pane umbes 40 minutiks külmkappi. Vooderda lahtikäiv koogivorm (Ø 26 cm) küpsetuspaberiga, rulli taigen õhukeseks ja suru vormi põhja ja külgedele. Eelküpseta ahjus 180º C juures keskmisel kõrgusel umbes 15 minutit. Seejärel lase jahtuda.

Katte jaoks sulata ja nõruta vaarikad. Eralda munavalged kollastest. Vahusta munakollased suhkru ja vaniljesuhkruga. Sega juurde kohupiim, toorjuust, sidrunimahl ja riivitud sidrunikoor. Vahusta munavalged ja sega õrnalt koos marjadega kohupiima hulka.

Krevetipirukas

  • 1/2 kimpu murulauku
  • 1 kg keedetud kartuleid
  • 250 ml 1,5% piima
  • 2 sl jahu
  • 5 muna
  • soola
  • pipart

Täidis:

  • 1 sibul
  • 3 konservkurki
  • 800 g tomateid
  • 300 g rasvata kohupiima
  • 3 sl kurgivedelikku
  • 1 sl hakitud tilli
  • ürdisoola
  • 300 g krevette
  • 80 g väherasvast riivitud juustu
  • 1 sl kuivatatud tilli

Lõika murulauk rõngasteks. Riivi kartulid, sega juurde 100 ml piima, jahu, 3 muna ja murulauk. Maitsesta soola ja pipraga ning tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta kartulitaignat eelsoojendatud praeahjus 200 kraadi juures 20 minutit.

Katte jaoks haki sibul, lõika kurk ja tomatid kuubikuteks. Sega kokku kohupiim, ülejäänud piim, ülejäänud munad, kurgivedelik ja till, lisa sibul ja kurgitükid, maitsesta soola ja pipraga. Määri kohupiimasegu taignapõhjale, kata tomatikuubikute ja krevettidega, maitsesta soola ning pipraga, puista peale juust ja till. Küpseta krevetipirukat eelsoojendatud praeahjus 180 kraadi juures 20 minutit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles