Foto: ema annetas orkaan Harvey ohvritele 30 liitrit rinnapiima

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orkaani ajal jäid paljud emad koos imikutega kodutuks. Alexis Hernandez on üks neist, kes koos lapsega evakueerus.
Orkaani ajal jäid paljud emad koos imikutega kodutuks. Alexis Hernandez on üks neist, kes koos lapsega evakueerus. Illustratsioon: LM Otero/TT NYHETSBYRÅN

Kolme lapse ema annetas orkaan Harvey jooksul kannatada saanud emadele kümneid liitreid enda rinnapiima. 

Kolme lapse ema, Danielle Palmer annetas orkaan Harvey ohvritele 29 liitrit enda rinnapiima, kirjutab NYdailynews

Palmeri noorimal pojal Truettil on kaasasündinud südamedefekt, mis takistab tal emapiima vastu võtmast. See võimaldas naisel panna täis sadu piimapudeleid ja kokkuvõttes annetada peaaegu 30 liitrit rinnapiima.

«Andsime 30 liitrit ning arvutaisme välja, et kui normaalne laps saab korraga 85 grammi piima, siis teeb see kokku 346 söögikorda,» ütles Palmer. Palmeri külmutatud piim koos teistelt emadelt annetud rinnapiimaga, läheb emadele, kes on Harvey üleujutusega oma piimavaru kaotanud.

Palmer rääkis, kuidas rinnapiimaga lapse toitmises mängib stress suurt rolli ning pingelises olukorras langevad piimavarud.

Annetatud piim on beebidele turvaline, kui sellega on tehtud vajalikud protseduurid, nagu laboris testimine ja pastoriseerimine. Piimapangad varustavad haiglaid rinnapiimaga, mis on oluline emadele, kes ei saa erinevatel põhjustel oma last imetada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles