Raske puudega Hanna-Liisat lahutab kõndimisest 20 000 eurot

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanna-Liisa koos Peetri jooksu patrooni Roald Johanssoniga
Hanna-Liisa koos Peetri jooksu patrooni Roald Johanssoniga Illustratsioon: Lastefond

Peetri Jooksul osalejad toetasid raske liikumispuudega Hanna-Liisale vajalikku füsioteraapiat 3345 euroga, kuid tüdruku taastusravi läheb kokku maksma 20 000 eurot

Veel aasta tagasi oli Hanna-Liisa võimeline ortooside ehk spetsiaalsete jalatugede abil iseseisvalt liikuma. Hiljuti vajas ta aga mõlema põlve ning seljaaju opereerimist, mille tõttu on Hanna-Liisa hetkel ratastoolis.

Hanna-Liisa on raske puudega laps, kes sündis seljaajusonga ja vesipeaga ning sai diagnoosiks Arnold-Chiari sündroomi. Tegemist on haruldase geneetilise väärarenguga, mis tähendab, et inimese teatud ajuosad ei ole korrektselt välja arenenud. 

Et tüdruk oleks taas võimeline omal jalul liikuma, on oluline, et ta saaks teatud perioodi jooksul iga päev füsioteraapiat. Kahjuks ei ole Eesti riik võimeline sellises mahus füsioteraapiat puuetega lastele tagama, mistõttu kutsus Lastefond ellu projekti «Hanna-Liisa kõndima!».

19. augustil toimunud Peetri Jooksul kogunes osalustasu ning iga osaleja pealt tehtud lisapanusega tüdruku taastusravi fondi 3345 eurot.

Lastefondi strateegiajuht Küllike Saar tõi välja, et taastusravi on teema, mis vajab kindlasti lisatähelepanu ja kajastust, kuna liikumispuudega lastele on teatud perioodidel intensiivne füsioteraapia oluline, et iseseisva liikumise kaudu säilitada nende elukvaliteet ja hilisem enesega toimetulek.

Tüdrukule vajaliku füsioteraapia ja sellega seotud sõidukulude ning tugiisiku teenusele kulub aasta jooksul ligikaudu 20 000 eurot. Ka Sul on võimalus Hanna-Liisat aidata helistades Lastefondi heategevuslikule telefoninumbrile. Annetatud summa lisatakse Sinu telefoniarvele.

Helistades 900 5025 annetad 5 €,

helistades 900 5100 annetad 10 €,

helistades 900 5500 annetad 50 €.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles