Borrelioosikantsiks peetavas maakonnas sündis uus puugirekord

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline näeb välja puuk, kes on juba mitu päeva verd imeda saanud.
Selline näeb välja puuk, kes on juba mitu päeva verd imeda saanud. Foto: PetCity

August lõi borrelioosikantsiks peetavas Saare maakonnas viimaste aastate nakatumisrekordi – tohtrid diagnoosisid Lyme'i tõve 94 inimesel. Nii kõrge oli see arv viimati 2008.-2009. aastal.

Terviseameti andmeil registreeriti rohkem kui kolmandik tänavuse augusti borrelioosijuhtudest Saare maakonnas, kirjutab Saarte Hääl.

Teine koht kuulub nakatumiste arvu «edetabelis» läheb Tallinnale, kus möödunud kuul diagnoositi Lyme'i tõbi 64 inimesel. 41 juhtu läks kirja Pärnumaal, Valgamaal seevastu registreeriti vaid üks haigusjuht.

Koguni veerand tänavustest borrelioosijuhtudest - 198 - on registreeritud Saaremaal. Eestis kokku on tänavu Lyme'i tõve diagnoosi saanud 790 inimest.

«Et haigestunuid tänavu varasematest aastatest rohkem on, see on fakt,» tõdes terviseameti epidemioloogianõunik Kuulo Kutsar. Tema sõnul on põhjus nii puukide suuremas levikus kui ka selles, et nakatunud puukide arvukus on oluliselt suurenenud.

«Puukide levik meie saartel on palju intensiivsem kui mujal, kuna tegemist on suletud regioonidega. Puukidel pole saarelt kuhugi minna – üle mere ta ei uju,» rääkis Kutsar.

Loe pikemalt Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles