Galerii: sellised näevad välja eri rasvaprotsendiga mehed

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

On suur erinevus, millised näevad välja mehed, kelle keha rasvaprotsent on 5, 9, 14 või 20 ning suuresti on see kinni mehe toidulauas.

Rasvaprotsent näitab rasva osakaalu inimese organismis ning selle normid erinevad olenevalt inimese soost ja vanusest, vahendab Men's Fitness. Paljud trennihundid ajavad just seda näitu taga ning see nõuab rohket pühendumist nii treeningsaalis kui ka köögis, pisut suurem tähtsus on sealjuures isegi mitmekülgselt toitumisel ja keha taastumisel trennist.

Mõnes mõttes sõltub lihaste visuaalne nähtavus ka geneetikast – näiteks kui kahel mehel on sama ja pigem madal rasvamass, võivad siiski olla ühel näiteks esiletungivamad kõhulihased ning teisel jällegi kaunim biitsepsi kuju. Keharasva geneetikast annab märku see, millised näevad välja mehe isa ja vanaisa.

Veel üks oluline tegur on mehe pikkus. Näiteks kui kahe 90-kilose mehe rasvaprotsent on 10, on mõlema kehas üheksa kilo rasva. Kuigi numbrid on samad, näevad eri pikkusega mehed välja märksa erinevad.

Rasva leidub umbes kolme protsendi ulatuses ka siseorganites ning see on vajalik nende elutähtsaks toimimiseks. Madalaim rasvaprotsent, mille mees võib saavutada, ongi seega veidi üle kolme. See on tõenäoline vaid professionaalsete atleetide puhul. Kuni 40-aastaste meeste puhul on aga igati normaalseks rasvaprotsendiks vahemik 15–25, vanemate meeste puhul kuni 28.

Allolevast tabelist leiad ka ülevaate meeste ja naiste rasvaprotsendi normidest.

Foto: Organismidiagnostika.ee
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles