Perearst: oleme väsinud olemast süüdi

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arst ja patsient. Pilt on illustreeriv.
Arst ja patsient. Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Perearstide töö kvaliteet hakkab ametnike tegematajätmiste pärast langema ning arstid on väsinud olemast selles süüdi, rääkis Eesti perearstide seltsi juhatuse liige Anneli Talvik.

«See on tervishoiukorralduslik küsimus: arst ravib ja tervishoiukorraldaja peab looma selleks tingimused ja võimalused, aga kui neid võimalusi ei ole loodud, siis arstid ei jaksa lõputult,» vahendas ERR Uudised Talviku intervjuud ETV saatele «Terevisioon».

Talviku sõnul on perearstide seltsi juhid käinud selle murega aastate viisi riigikogu sotsiaalkomisjonis, sotsiaalministri juures, ametnike juures haigekassas ja ministeeriumis, pöördunud õiguskantsleri ja riigikontrolli poole, kuid asjad ei liigu.

«Võib-olla paljudele vaatajatele tuleb see üllatusena, aga näiteks ei ole riik üldse eraldanudki selleks raha, et perearstikeskuses oleks inimene, kes telefonile vastaks. Selle jaoks on antud 0,2 koormusega või alla kaheeurose tunnipalgaga inimese jaoks raha, mis tähendab seda, et mina saan näiteks Tallinna linnas niisuguse rahaga palgata inimese endale umbes kolmeks tunniks nädalas tööle,» tõi Talvik ühe näite tegematajätmistest ning nentis, et kui kõnedele peavad vastama arst ja õde, viib see nende töö kvaliteedi alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles