Tasub teada: millal on inimene kõige nakkusohtlikum

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripp nõuab igal aastal mitmeid inimelusid.
Gripp nõuab igal aastal mitmeid inimelusid. Foto: LightField Studios / Panther Media / Scanpix

Nakkushaigused on paljud kehvema immuunsüsteemiga inimesed juba endale allutanud ning teistelgi tuleb nakatunust parem kaugele hoida.

Peiteperioodil inimene üldjuhul nakkav ei ole, pisikud vallutavad parasjagu tema keha ja ühel hetkel lähevad rünnakule, kirjeldab Tõstamaa tervisekeskuse perearst Madis Veskimägi Terviseuudiste portaalis. Aga tilkuva ninaga, turtsuv patsient on täiesti nakkusohtlik, suurim nakkusoht teistele on tõve esimestel päevadel.

Veskimägi märgib, et iga mõistlik tööandja peaks olema «nakkuspolitsei» ja tatised töötajad tagasi koju saatma. Omaette teema on ülemiste hingamisteede viirusinfektsiooniga laps lastekollektiivis. Kindlasti ei tohiks laps sinna jääda, sest õnnetuseks kulgevad haigused lastel märksa kiiremini. Nii võib hommikul veidi uimane põnn jääda paari tunniga palavikku ja turtsuda kõik vähegi vastuvõtlikud kaaslased haigeks.

Loe pikemalt ning tutvu Veskimägi retseptiga viirusliku nohu raviks Terviseuudiste portaalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles