Blogija valetas lugejatele, et tal on vähk ning sai mitmesajaeurose rahatrahvi

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mel Gibson andis intervjuu CBS uudiste saates 60 minutit (60 minutes).
Mel Gibson andis intervjuu CBS uudiste saates 60 minutit (60 minutes). Illustratsioon: Youtube / Kuvatõmmis

Austraalia terviseblogijale määrati lugejate lollitamise eest 322 000 euro suurune trahv, sest naine väitis ekslikult, et tal on vähk.

25-aastane Belle Gibson kogus Austraalias kuulsust, kui väitis, et seljatas vähi, kasutades looduslikku toitu ja ravimeid, vahendab BBC

Blogija andis välja eduka mobiilirakenduse ja kokaraamatu, kuid tunnistas hiljem, et tema diagnoos oli väljamõeldud. Gibson mõisteti märtsis süüdi viies tarbijaõiguse rikkumises.

Kohtunik ütles, et Gibson võis seda, mida ta oma lugejatele rääkis, siiralt uskuda, ja blogijal võisid olla oma tervise kohta pettekujutelmad.

Naine ei ilmunud neljapäeval Melbourne'i Austraalia föderaalkohtusse talle määratud karistust vastu võtma.

Gibson lõi oma sotsiaalmeediaimpeeriumi väidetele, et võitis vähi Ayurveda meditsiini, hapnikuravi ning glüteenist ja rafineeritud suhkrutest vaba toiduga.

Tema mobiilirakendus ja kokaraamat, mida mõlemat nimetas Whole Pantry, sai kasumit 420 000 Austraalia dollarit, millest naine lubas osa annetada heategevusele.

Tema edule andis hoogu haavatavuse tõttu kergelt sümpaatiat tekitavate gruppide kasutamine – noored tüdrukud, varjupaigaotsijad, haiged lapsed.

Kuid väidetavalt ei jõudnud raha kunagi heategevate ühinguteni ja Gibsoni loos hakkasid ilmnema mõrad, mis panid ta lõpuks tunnistama, et ei rääkinud tõtt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles