Koolilapsed suitsetamisest: proovid korra, tõmbad veel…

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsuprii klassi plakativõistlusel auhinnatud tööd.
Suitsuprii klassi plakativõistlusel auhinnatud tööd. Foto: Terviseinfo.ee

Läinud kuul jõudis lõpule järjekordne suitsuprii klassi võistlus. Kõige edukama tubakast hoidunud klassi väljakuulutamine toimub alles järgmisel nädalal, kuid plakati- ja loosungikonkursi võitjad on juba teada.

Tervise Arengu Instituut ootas omaloominguvõistlusele õpilatse tehtud plakateid teemal «Esimesest suitsust sõltuvuseni», plakatile tuli lisada ka teemakohane lause või loosung.

Kokku laekus konkursile 243 plakatit, enamik neist 4.-8. klassi õpilastelt. Nooremas vanuserühmas teenis võidu Tallinna 21. kooli 5. A klass, kelle plakatil seisis loosung «Suitsu sõber on prügikast». Vanemas vanuserühmas võistelnutest oli parim Kohtla-Järve Ühisgümnaasiumi 9.A klass, kes kutsus üles suitsetamisele «Ei!» ütlema.

Auhinnatud plakatitelt võis veel leida loosungeid nagu «Ära proovi isegi esimest suitsu!», «Suits põlema!» ning isegi väikese värsi «Proovid korra, tõmbad veel, varsti oled suitsumees.»

Suitsuprii klassi võistlusel võistlevad kooliõpilased selles, kes suudab olla kuus kuud edukalt tubakavaba. Võistluses osalevad õpilased on oma allkirjaga lubanud jääda kogu võistluse perioodil tubakavabaks ehk siis mitte teha suitsu, tõmmata vesipiipu ega tarbida muid tubakatooteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles