Mai lõpus kogunevad Tallinnas Euroopa HIV-eksperdid

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

25. kuni 27. maini toimub Tallinnas Euroopa HIV-konverents, mis keskendub HIV ennetustöö ja raviga seotud väljakutsetele ning saavutustele Ida-Euroopa riikides. Rahvusvahelisel konverentsil osaleb ligi 500 rahvatervise spetsialisti 53 riigist.

Konverentsi «HIV in European Region – unity and diversity» avakõnelejad on dr Marita van de Laar Euroopa haiguste ennetamise ja kontrolli keskusest, dr Martin Donoghoe Maailma Terviseorganisatsiooni Euroopa regionaalbüroost, prof Rifat Atun aidsi vastu võitlemise globaalsest fondist ja Michael Stolpe Kieli Rahvusvahelise Majanduse Instituudist.

Konverentsil leiab muuhulgas käsitlemist HIV ennetustöö ja ravi korraldamine Euroopas, teema arutelus osalevad Hollandi aidsifondi direktor Ton Coenen ja Euroopa haiguste ennetamise ja kontrolli üksuse juht dr Mika Salminen. Plenaarsessiooni regionaalse koostöö teemal modereerib Henning Mikkelsen ÜRO HIV- ja aidsivastase programmi Brüsseli kontorist ning avakõnega esineb Suurbritannia konsultant dr Roger Drew.

Konverentsi ühe väljundina peaksid valmima soovitused Euroopa komisjonile, Euroopa riikide valitsustele ja rahvusvahelistele organisatsioonidele ning initsiatiividele, kuidas tõhustada riikidevahelist koostööd.

Konverentsi korraldab Tervise Arengu Instituut koostöös ÜRO Narkomaania ja Kuritegevuse Büroo, ÜRO HIV- ja aidsivastase programmi, Maailma Terviseorganisatsiooni ning teiste rahvusvaheliste organisatsioonidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles