Keila haigla sai uue omaniku

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keila haigla.
Keila haigla. Foto: Mihkel Maripuu

Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) ja sihtasutus PJV Hooldusravi sõlmisid täna lepingu, millega regionaalhaigla andis üle Keila haigla hoone ning sealse tegevuse koos kõigi õiguste ja kohustustega.


Täna sõlmitud lepingu alusel on uuel omanikul investeerimiskohustus välja arendada 2013. aastaks Keila haiglahoones hooldusravikeskus ja hooldekodu. Kuna ilma rahalise toetuseta ei ole nii mahuka projekti realiseerimine mõeldav, esitas PERH projekti rahastamiseks taotluse Euroopa Regionaalarengu Fondist (ERF) toetuse saamiseks.

Sotsiaalminister allkirjastas 6. augustil 2010 käskkirja, millega kiitis heaks projekti Keila haiglas õendus- ja hooldusteenuste infrastruktuuri arendamiseks Euroopa Liidu struktuuritoetuse vahendite kaasabil.

Projekti kogumaksumus on 131,9 miljonit krooni, millest ligi 61,2 miljonit eraldatakse ERFst, ülejäänu peab lisama projekti elluviija. Keila haigla müügitingimus oli, et ostja teostab struktuurfondi toetuse saanud arendusprojekti ning tagab tervishoiu- ja hooldusteenuste osutamise jätkusuutlikkuse Keilas, suudab leida rakendust hoone kasutamata pinnale ja omab vahendeid investeeringuteks.

Müügitehinguga anti SA PJV Hooldusravile üle Keila haiglas tegutsenud 60 voodikohaga hooldusravi kliinik. Koos tegevuse üleandmisega antakse uuele omanikule üle ka hooldusravi teenuse osutamiseks haigekassaga sõlmitud lepingu vastav maht. Uue omaniku juures jätkavad tööd regionaalhaigla senise hooldusravi kliiniku töötajad. Uus omanik on alustanud päästeametiga konsultatsioone hoone tuleohutussnõuetele vastavusse viimise ajagraafiku osas.

Keila haiglas tegutses aprilli alguseni järelravi kliinik, mis praegu jätkab 90 voodikohaga ravitegevust regionaalhaigla Hiiu korpuses.

Eelmise aasta augustis viis PERH läbi avaliku enampakkumise, mille käigus sooviti võõrandada Keila haigla ühes investeerimiskohustusega. Regionaalhaiglale laekus tähtaegselt viis pakkumist ning kõigi pakkujatega alustati läbirääkimisi.

Parimaks pakkumise tegijaks osutus PJV Hooldusravi, kes omab nii investeerimisvõimet kui ka vajalikku kogemust ― PJV Hooldusravi pakub hooldusraviteenust, ööpäevaringset erihooldusteenust ning tasulist hooldust Vändra ja Pärnu-Jaagupi osakondades. Keila haigla müügihind on 25 miljonit krooni.

Keila haigla hooned võeti kasutusse aastatel 1989–1990 ning sellest ajast alates tegutses seal sotsiaalministeeriumi haldusalas oleva asutusena Keila Haigla. 1. aprillil 2003. lõpetati Keila Haigla kui riigiasutuse tegevus ning Keila Haigla vara ja tegevus anti üle PERHile. Vastavalt Eesti haiglavõrgu arengukavale koondati aktiivravi Keilast regionaalhaigla Mustamäe korpusesse ning Keilas arendati edasi hooldus- ja järelravi teenuseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles