Liit: kiirabiautojuhtide ja õdede palgavahe peab vähenema

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabiauto.
Kiirabiauto. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Eesti Kiirabi Liidu juhatuse esimees Ago Kõrgvee tõdeb, et kiirabiautojuhi ehk kiirabitehniku ja kiirabiõe palgavahe peaks vähenema, kuid see võtab aega.

Kümmekond kiirabiautojuhti seisid täna Tartus Ahhaa teaduskeskuse ees, kandes plakateid, mil kirjas, kui palju peaks olema nende tunnitasu alates 1. juulist, sarnase pakkumise on transpordi ametiühing ka sotsiaalministeeriumile saatnud, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kiirabitehnikute soovi kohaselt võiks tippklassi kiirabijuht teenida Eesti keskmist palka juba tänavu juulist, tavajuhile hakkaks see miinimumpalgana kehtima 2013. aastast, piketi eestvedaja, transpordi ametiühingu juht Peep Peterson ütles, et autojuhid ei taha hetkel kellelegi survet avaldada, vaid avalikkust oma soovidest teavitada.

«Need mehed, kes meil täna siin seisavad, on liikluses tippspetsialistid, nad peavad kiirelt ja ohutult toimetama haiget kohale, aga kui me nüüd võrdleme transpordisektori palkadega, siis nad jäävad neile kaks korda alla, nii et ma arvan, et neil on õige ja õiglane seda palka nõuda,» selgitas Peterson.

Kiirabi liidu juht Ago Kõrgvee lisas, et ega õdedel ja arstidelgi pole palgaga midagi kiita ning palgakäärid autojuhtidel ja õdedel võiksid tõesti väheneda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles