Taldrikureegel – taldrikul peaks alati olema vähemalt viit värvi toitu

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taldrikureegel on hea abivahend tervisliku toidukorra kokkupanemiseks.
Taldrikureegel on hea abivahend tervisliku toidukorra kokkupanemiseks. Foto: Tervise arengu instituut

Taldrikureegel on hea abivahend tervisliku toidukorra kokkupanemiseks. Taldrikureeglit järgides võid olla kindel, et erinevate toitude osakaal toidukorras on õige.


Tervise arengu instituudi toitumisportaalis toitumine.ee soovitatakse jälgida kindlasti ka seda, et taldrikul oleks alati vähemalt viit värvi toitu.

Taldrikureegel:

• erinevad salatid või aurutatud-hautatud-keedetud köögiviljad peaksid moodustama koguseliselt pool taldrikust;

• põhitoit, nagu kala, kana või liha peab moodustama veerandi;

• lisand, näiteks riis, kartul, tatar, makaronid jms ülejäänud veerandi.

Kui tegemist on segutoiduga, näiteks risoto, lasanje või vormiroog, siis peaks segutoit moodustama pool ja salatid-köögiviljad samuti pool taldrikust.

Taldrikureegli võttis esmakordselt Eestis kasutusele Eesti Südameliit 2000. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles