Silmaarsti juurde pääsemist tuleb oodata viis kuud

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nägemise kontrollimiseks kasutatav tabel.
Nägemise kontrollimiseks kasutatav tabel. Foto: Peeter Langovits

Hiidlased peavad ootama viis kuud, et pääseda vaid korra kuus saarele tuleva silmaarsti vastuvõtule.


Ainuke silmaarst käib Hiiumaa haiglas vastuvõttu tegemas kord kuus, saabub hommikuse lennukiga ja lahkub õhtusega, kirjutab Hiiu Leht.

Hiiumaa haigla kinnitusel on kõik vastuvõtuajad kogu aeg täis ja ühe päevaga võtab doktor vastu 40-45 inimest.

Varem käis Hiiumaal kaks silmaarsti, kuid nüüd on jäänud vaid üks ja kui midagi vahele tuleb, jõuab temagi saarele üle kuu.

«Silmaarstile tahtjaid on palju, aga arstid ei ole huvitatud Hiiumaale tulekust. Neil on tööd piisavalt Tallinnaski ja raske on arste siia saada, ehkki kabinet vastuvõtu korraldamiseks on olemas,» tunnistas haigla peaarst Gennadi Aavik.

Kohustust korraldada eriarstide vastuvõttu üldhaiglal nagu Hiiumaa haigla, aga polegi. Üldhaigla peab kindlustama vaid kirurgi, terapeudi, lastearsti ja günekoloogi vastuvõtu.

«Kõik, mis üle selle, on tehtud meie heast tahtest ja on meie pingutus. Midagi pole parata. Kui keegi teab isiklikult mõnd arsti, näiteks silmaarsti, kes oleks nõus Hiiumaale vastuvõttu tegema tulema, siis koht on olemas ja mina võtaksin enda peale läbirääkimised haigekassaga,» pakkus haiglajuht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles