Põllumajandusministeerium toetab alkoholireklaami keelamist

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkoholireklaam.
Alkoholireklaam. Foto: SCANPIX

Põllumajandusministeerium toetab opositsioonilise Keskerakonna algatatud eelnõu, mis keelaks tulevast aastast alkohoolsete jookide reklaamimise nii televisioonis, raadios kui välimeedias.

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder (IRL) märkis eelnõule esitatud arvamuses, et seni väljatöötatud meetmed ja rakendatavad abinõud on vähendanud alkoholi tarbimist, kuid seda tuleks veelgi vähendada, teatas ministeeriumi pressiesindaja Karina Loi Postimees.ee'le.

Seetõttu peab põllumajandusministeerium vajalikuks alkoholi reklaami keelustamist tele- ja raadioprogrammis ning välireklaamina.

Eesti Konjunktuuriinstituudi uuringu «Eesti alkoholiturg 2010. aastal» kohaselt on alkoholi tarbimine Eestis viimase nelja aasta jooksul näidanud langustrendi, kuid alkoholi tarbimine on endiselt siiski liiga suur. Sellises mahus alkoholi tarbimine ohustab tõsiselt rahva tervist, kahjustab meie majandust ning koormab tervishoiu- ja sotsiaalsüsteemi.

Riigikogu Keskerakonna fraktsioon andis eelmise nädala esmaspäeval menetlusse eelnõu, mis keelaks tulevast aastast alkohoolsete jookide reklaamimise nii televisioonis, raadios kui välimeedias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles