Haiglate Liit eitab kodumaise tööjõu ärapõlgamist

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Sule.
Urmas Sule. Foto: Urmas Luik

Eesti arstide ja tervishoiutöötajate liidud tegid täna avalduse, milles väitsid, et Eesti haiglajuhtide käitumisest võib välja lugeda, et nad ei vaja kodumaist tööjõudu.

Eesti Arstide Liidu ja Eesti Tervishoiutöötajate Kutseliidu avaldatud pressiteates seisab, et täna pidid nende ettepanekul uuesti algama tervishoiutöötajate kollektiivlepingu läbirääkimised, kus oleks arutatud töösuhete parandamise võimalusi ning suurest töökoormusest tingitud probleeme arstiabi kvaliteedis, kuid Eesti Haiglate Liit keeldus läbirääkimistest.

«Haiglajuhtide vastumeelsus töötingimuste parandamisest rääkida kinnitab nende nõustumist haiglate liidu esimehe Urmas Sule eelmisel nädalal väljaöeldud arvamusega, et töötajate puuduse vältimiseks tuleks meie lahkuvate arstide ja õdede asemele palgata odavam võõrtööjõud vähem rikastest riikidest,» leiavad arstid ja tervishoiutöötajad pressiteates.

Haiglate Liit: töötajad on meie suurim väärtus

Eesti Haiglate Liidu juhatuse esimehe Urmas Sule sõnul on talle aga omistatud mõtteid, mida ta kunagi väljendanud ega isegi mõelnud pole. «Haiglate liidu seisukohti väljendades olen korduvalt rõhutanud, et töötajad on tervishoiusüsteemi suurim väärtus ja ilma arstide, õdede ning teiste spetsialistideta ei saa me kvaliteetset tervishoiuteenust pakkuda,» rõhutas ta.

«Tänu haigekassa esmaspäevasele otsusele kaotatakse 2012. aastast tervishoiuteenuste hindadele 2009. aastal kehtestatud koefitsient, mis annab võimaluse ka tervishoitöötajate kärbitud palka taastada,» ütles Sule.

«Haiglate liit ei ole kollektiivlepingu läbirääkimistest keeldunud, küll aga juhtinud tähelepanu asjaolule, et Eesti Haiglate Liidu, Eesti Õdede Liidu, Eesti Tervishoiualatöötajate Ametiühingute Liidu ja Vabariigi Valitsuse vahel on sõlmitud kehtiv kollektiivleping,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles