Ehitustöölistel pole objektidel piisavalt käimlaid ega pesemisvõimalusi

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitusplats.
Ehitusplats. Foto: Margus Ansu

Ehitusobjektidel tuleb ette rikkumisi nii elementaarsete ohutusnõuete kui ka kõige tavalisema hügieeni osas. Näiteks pole paljudel ehitusplatsidel võimalust pesta pärast käimla kasutamist käsi.

Tööinspektor Jako Oidermaa nentis oma artiklis, et kahjuks ei rakendata ehitustel sageli vajalikke kaitsemeetmeid, sest need on kulukad ja aeganõudvad. Näiteks tuleb ette juhtumeid, kui kõrgematele pooleliolevatele majadele jäetakse paigaldamata kaitsepiirded, mis on vajalikud kukkumisohu vähendamiseks. Samuti leiab ehitusplatsidelt vigastatud ja lapitud elektrikaableid, mis kujutavad elektrilöögiohtu.

Lisaks elementaarsete ohutusnõuete rikkumisele tõi Oidermaa välja ka probleemid kõige tavalisema hügieeniga.

«Paljudel kontrollitud ehitusplatsidel puuduvad pesemisruumid ning käimlates puudub käte pesemise võimalus,» kirjutas inspektor.

Nõuete järgi peab tualettruumis olema võimalus käsi pesta ja kuivatada. Tualettruume peab olema ehitusplatsil vähemalt üks 15 töötaja kohta. Samuti peavad riietusruumide läheduses olema pesemisruumid ning iga kümne töötaja kohta peaks olema vähemalt üks veega varustatuid valamu.

Kõik loetletud olmeruumid peavad Oidermaa sõnul olema ka valmis enne ehitustööde algust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles