Haigekassa täpsustab: ravi välismaal ei pea patsient ise tasuma

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Haigekassa lükkab ümber Tarbija24 ilmunud artiklis olnud väite, nagu peaks patsient, kes välismaale ravile suunatud, algul ise ravi kinni maksma.


«Tegelikult ei pea patsient reeglina ise midagi maksma. Ravi välismaal võib ulatuda kümnetesse tuhandetesse eurodesse ja me ei eelda, et inimesel see raha endal olemas on. Reeglina tasub haigekassa arve otse raviasutusele pärast seda, kui raviasutus on selle meile esitanud,» selgitas haigekassa avalike suhete juht Evelin Koppel.

Inimene peab ise esialgu tasuma vaid juhul, kui ta on Eesti haigekassale taotluse esitanud, kuid pole otsust ära oodanud ja ise juba varem välismaale ravile läinud. Siis kompenseerib positiivse otsuse korral haigekassa ravi tagantjärele. Selliseid juhtumeid esineb aga harva.

Teiseks soovib haigekassa täpsustada, et majutus-ja transpordikulud katab harilikult inimene ise ja haigekassast nende kompenseerimist taotleda ei saa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles