Üle 100 korra verd annetanud doonorid kirjutatakse auraamatusse

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vereloovutus doonoritelgis.
Vereloovutus doonoritelgis. Foto: Sille Annuk

Täna tähistatakse rahvusvahelist doonoripäeva ja selle auks avab Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) verekeskus doonorite auraamatu, kuhu kantakse üle saja korra verd annetanud doonorite nimed.

Raamatusse läheb kirja näiteks Taimi Allase nimi, kes on verd loovutanud juba 139 korda. «Viimati käisin verd andmas 3 kuud tagasi, kuid doonorlusega alustasin juba 38 aastat tagasi,» rääkis Allas. «Doonorlus on suurepärane võimalus teha head, lisaks annab see väga positiivse enesetunde.»

Staažikas doonor märkis veel, et vere loovutamine pole kuigi suur tüli ja võtab vaid tunnikese inimese päevast.

PERHi verekeskuse juhataja doktor Riin Kullaste selgitas, et auraamatu mõte on teha püsidoonoritele tänukummardus. «Rahvusvahelisel doonorite päeval teeme suure tänukummarduse erakordsetele püsidoonoritele, kes on leidnud üle saja korra võimaluse anda oma panus inimeste päästmiseks, olles tõelised kangelased.» 

Kullaste lisas veel nii verekeskuse kui ka abivajajate nimel kõikidele doonoritele – uutele ja pikaajalistele – tänusõnad selle eest, et nad aitavad oma eluviisi ja heade soovidega elusid päästa

Doonorite auraamatusse hakatakse tegema sissekandeid igal aastal doonorite päeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles