Punklaulupeol võis kõhutõppe haigestuda kuni 200 inimest

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punklaulupeol.
Punklaulupeol. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Lääne-Virumaa veterinaarkeskusele on keskuse juhataja Jüri Gustavsoni sõnul tulnud viis kaebust punklaulupeolt alguse saanud kõhuviirusega seoses, kuid haigestunuid võib olla paarisaja ringis.


Amet uurib, millest viirus võis tingitud olla, kirjutab Õhtuleht. Gustavson oletab, et toiduga ei olnud haigestumisel seost, kuna veterinaarkeskuse teada ei seisnud toit kusagil ning kui toit oleks olnud riknenud, oleks haigestunuid olnud rohkem.

Terviseameti epidemioloogianõuniku Kuulo Kutsari sõnul ei saa ka seda enam tagantjärele kontrollida, kas toit jagati ära enne, kui see riknes, kuna toitu pole tänaseks alles.

«Ma arvan, et see on seotud toidukäitlemise veaga. Kust see viga tekkis, seda on toidumürgituse puhangute puhul äärmiselt raske kindlaks teha,» sõnas Kutsar.

Tema hinnangul võib tegu olla noroviirusega, mis on kõige sagedasem kõhulahtisuse põhjustaja ning mis paljuneb kiiresti ja levib kergesti, kuid sellest saab ka kiiresti terveks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles