Karskusliit valis aasta tegijaks Marje Josingu

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marje Josing
Marje Josing Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Karskusliit annab tänasel aastakonverentsil aasta tegija tänukirja konjunktuuriinstituudi direktorile Marje Josingule.

Karskusliit põhjendab oma valikut sellega, et Josing on aastaid selgitanud ja põhjendanud Eesti meediale ja avalikkusele eestlaste tarvitatud alkoholikoguseid ning sellega seotud probleeme, seisab liidu teates.

Liidu esimehe Lauri Beekmanni sõnul on tänu Josingu põhjalikule ja kvaliteetsele tööle meil olemas andmestik, mis on võimaldanud võrrelda alkoholi tarvitamise ja alkoholipoliitikaga seotud arenguid läbi aastate. Josingu valimisega aasta tegijaks avaldab karskusliit tunnustust tervele konjunktuuriinstituudi meeskonnale.

«Julgen väita, et tänu nende kogutud andmetele on meil eriti viimastel aastatel aset leidnud avatud ühiskondlik alkoholiprobleemi käsitlev diskussioon, milles Marje Josing on üheks tunnustatud ja autoriteetseks hääleks,» lisas Beekmann.

Aastakonverentsil esitletakse ka liidu väljaantavat WHO raamatut «Alkoholi tarvitamisega seotud kahju vähendamise sekkumiste efektiivsuse ja kuluefektiivsuse tõendus».

WHO Euroopa regioon andis 2009. aastal välja kaks olulist alkoholipoliitika teemalist raamatut, millest ühe otsustas karskusliit eesti keelde tõlkida. Raamat sisaldab põhjalikku teaduslike uurimuste analüüsi ning peaks seega olema käsiraamatuks igale seaduse- ja ka ennetustöö tegijale, rääkis Beekmann.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles