Euroopa astub uue kampaaniaga suitsetamise vastu

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjoni tervishoiu- ja tarbijakaitsepoliitika volinik John Dalli.
Euroopa Komisjoni tervishoiu- ja tarbijakaitsepoliitika volinik John Dalli. Foto: Euroopa Komisjon

Euroopa Komisjoni tervishoiu- ja tarbijakaitsepoliitika volinik John Dalli käivitas Brüsselis suitsetamisvastase kampaania «Loobu suitsetamisest – oled edukam». Kampaania eesmärk on tubakast võõrutada ja eemal hoida eelkõige noori.

«Noored hakkavad suitsetama, sest arvavad, et see on lahe. Nad jätkavad suitsetamist, sest tubakas tekitab sõltuvust ning seetõttu sureb aastas üle 650 000 inimese. Riigiasutustel on võimalik palju teha, et aidata kodanikel sellest sõltuvuse ning välditava surma ja haiguste ringist välja murda,» rääkis Dalli kampaania avamisel.

Dalli avaldas ka lootust, et kampaania aitab suitsetajatel mõista, kui palju nad suitsetamisest loobumise läbi võidaksid.

Loobumisega kaasnevat kasu hakatakse kampaania kestel ka noortele suitsetajatele eksponeerima ja selleks tõstetakse esile endisi suitsetajaid ja nende edusamme. Selleks on loodud ka veebileht exsmokers.eu ning ekssuitsetajate fännileht «Unstoppable Eesti» Facebookis.

Kampaania kestab kolm aastat ning selle aja jooksul luuakse ka praktiline abivahend tubakast loobumiseks – digitaalne tervisenõustamisplatvorm iCoach. Osades keeltes on rakendus tegelikult juba olemas, kuid eesti kasutajad peavad veel ootama. Rakenduse kasutajaks saab registreerida Facebooki fännilehe kaudu.  

Kogu Euroopa Liitu hõlmanud kampaaniaid on toimunud ka varem, näiteks 2005-2010 HELP-kampaania ning 2002-2004 «Julge öelda EI» kampaania.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles