Päästeamet: lõke tuleb teha majast 8 meetri kaugusele

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Päästeamet tuletab meelde mõned ohutusreeglid, et jaanipühad kõigile hästi lõppeksid – näiteks ei tohi kuni meetrise läbimõõduga lõket teha hoonetest 8 ja metsast 10 meetri lähedusse.


Lõkke ümbrus tuleb poole meetri ulatuses heinast puhastada, et tuli edasi ei leviks. Samuti ei tohi lõkke läheduses olla kergesti süttivaid materjale.

Kuni meetrise läbimõõduga lõkke ohutu kaugus on hoonetest 8 ja metsast 10 meetrit. Lõkke juures olgu käepärast ämber vett või tulekustuti.

Ühe kuni kolmemeetrise läbimõõduga lõkke ohutu kaugus hoonetest on 15 ja metsast 20 meetrit. Kustutamiseks peavad käeulatuses olema kaks ämbrit vett või paar tulekustutit.

Üle kolmemeetrise läbimõõduga lõkke tegemiseks peab olema juba kohaliku päästekeskuse luba.

Ujumas soovitab amet käia ainult kaine peaga ja hoolitseda selle eest, et sõbrad pärast alkoholi joomist vette ei läheks. Kodust eemal olles on soovitav hoida alati läheduses laetud mobiiltelefon, et õnnetuse juhtudes saaks hädaabinumbrilt 112 abi kutsuda.

Ka grillimisel tuleb kinni pidada tuleohutusnõuetest. Puudega köetava grillseadme ohutu kaugus hoonetest, metsast ja põlevmaterjalidest on 5 meetrit. Kui kasutatakse valmis grillsütt, siis on ohutuks kauguseks 2 meetrit. Käepärast tuleb hoida esmased kustutusvahendid.

Lõket tehes ja grillides ei tohi tuld kunagi järelevalveta jätta, pärast tule tegemist tuleb aga põlemisjäägid hoolikalt kustutada, hoiatab päästeamet.

Infot tuleohutusnõuete kohta saab ka päästeala infotelefonilt 1524.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles