Hendrik Sal-Saller: unistan purjelauaga sõitmisest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hendrik Sal-Saller
Hendrik Sal-Saller Foto: Ants Liigus

Muusik Hendrik Sal-Salleri arvates saab inimene spordipisiku juba lapseeas.


Tervisesport


Tulenevalt elukutsest on mul perioode, kui teen sporti regulaarselt, ja perioode, kus ei jõua seda üldse teha.


Proovinud olen küll pea kõiki spordialasid. Viimasel ajal meeldivad igasugused reketimängud – lauatennis, tennis, sulgpall.


Need on hästi kihvtid, annavad hea füüsilise koormuse ja on samas piisavalt põnevad. Tuim jooksmine on minu jaoks üsna nüri.



Täitumata sportlik unistus


Purjelauaga sõitmine on olnud pikemat aega unistuseks. Kõik on jäänud aja taha, sellel suvel ei jõudnud isegi mereranda. Aga talv jällegi ei ole selleks harrastuseks sobiv.



Toitumine


Mulle meeldib väga ise süüa teha. Eelistan aasiapärast kööki, aga näpuga täpselt kokaraamatust järge ei aja.


Meie pere igapäevane toit sõltub hooajast. Kui on saada kodumaiseid juurvilju, siis ma ei aja tingimata bambusevõrseid taga.



Tasakaal elus


Enda liigutamise soov peab tulema oma peast, seda ei saa peale sundida. Ma arvan, et see süstitakse sisse juba lapseeas. Kui käid lapsena trennis, siis see jääb eluks ajaks külge.


Vanemad peaksid ikkagi suunama, siis tekib huvi. Hilisemas elus jõuab kohale ka teadmine, et see on kasulik. Enda last ma ei kavatse sundida, aga trenni suunata küll.



Hea tuju


Kui pea on paks, on kõige lihtsam viis panna riided selga ja teha õues üks korralik jalutuskäik. Ja tingimata tempokas, mitte niisama mööda seinaääri loivata. Nii saab oma sasipuntrad lahti harutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles