Rahvusringhääling püüab taaselustada virgutusvõimlemist

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virgutusvõimlemise harjutuse skeem.
Virgutusvõimlemise harjutuse skeem. Foto: Aldo Luud/ Õhtuleht

Rahvusringhääling proovib taaselustada virgutusvõimlemise traditsioone ning järgmisel nädalal saavad istuva töö tegijad kell 11.05 taas raadio saatel võimelda.

Vikerraadio püüab taaselustada omaaegset virgutusvõimlemise tava, mida nõukogude ajal kutsuti ka tootmisvõimlemiseks, teatab rahvusringhääling.

Võimlemist juhendab Stuudio99 rühmatreener ja ajakirja Üks personaaltreener Kairi Kruusement, kes paneb raadiokuulajad tempoka muusika saatel marssima, õla- ja puusaringe tegema, keha venitama ning lõdvestama.

Virgutusvõimlemise pilootosad on eetris järgmisel nädalal tööpäeviti kell 11.05 «Huvitaja» saates. Kuulajate hea tagasiside korral kaalub toimetus rubriigi muutmist alaliseks.

Raadio hommikvõimlemise traditsioon ulatub aastasse 1934, mil võimlemispedagoog Ernst Idla ja tema klaverisaatjast abikaasa Leida Idla juhendasid hommikuti otse-eetris pooletunniseid treeninguid.

Nõukogude ajal sai tootmisvõimlemisest lausa kohustus, mille täitmist kontrollisid tervishoiuministeerium ning ametiühingute nõukogu.

Sel perioodil kõlas võimlemine raadios koguni kahel korral päevas - hommikvõimlemine kell 6.45 pärast Moskva uudiseid ning virgutusvõimlemine kell 11.05.

Aastatel 1946-1988 juhendas kuulajaid võimlemismetoodik Leelo Röömel, klaverisaatjateks olid Dagmar Normet, Viive Ernesaks, Sanda Kanter, Gennadi Podelski jt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles