Ülekaaluliste hulk Eestis kasvab, alkotarbimine väheneb

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülekaalulised.
Ülekaalulised. Foto: SCANPIX

Kui enamik rahvastiku tervise näitajaid liigub paremuse poole, siis ülekaalulisus on erand, sest liialt priskete osakaal kasvab, ütles tänasel valitsuse pressikonverentsil sotsiaalminister Hanno Pevkur.

Sotsiaalminister rääkis rahvastiku tervise arengukava möödunud aasta tulemustest ülevaadet andes, et 2010. aastaks oli ülekaaluliste isikute osakaal kasvanud 31,7 protsendini, vahendab ERR Uudised.

«See on kindlasti selline negatiivne trend, milles igaüks saab üht-teist ära teha, et paremini oma käitumis-, liikumis- ja muid harjumusi kohandada selliseks, et kehakaal ei suureneks,» märkis Pevkur ja tõi välja liigse kehakaaluga kaasnevad mured nagu kõrge kolesteroolitase ja südameveresoonkonna haigused.

Alkoholi tarvitamine on Eestis aga vähenenud: tippajal, 2008. aastal joodi inimese kohta 12,6 liitrit absoluutalkoholi, aasta hiljem oli see number 10,1 liitrit ning eelmiseks aastaks oli joodud alkoholi hulk langenud 9,7 liitrini isiku kohta.

«Sealt on allapoole tulek päris märkimisväärne olnud ja ma väga loodan, et see ei ole olnud ainult masu mõju, ning me saame siiski rääkida ka sellest, et inimeste tarbimiseelistused on natukene muutunud,» lausus Pevkur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles