Pihustatavaid nohuravimeid alla 2-aastastele ei soovitata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VG Nett

Ekspertide sõnul ei tohiks pihustatavaid nohuravimeid alla 2-aastaste laste raviks kasutada.


Norra professori ja lastearsti Ansgar Bergi sõnul võivad need ravimid alla 2-aastastel lastel tekitada tõsiseid kõrvaltoimeid, mürgitusi ning ette on tulnud ka surmajuhtumeid, vahendab

VG Nett

.



Berg ja kaks teist eksperti, kes on uurinud ravimite kõrvaltoimeid ja mürgitusstatistikat ning jälginud nohuravimite müügitulemusi tõdevad kurbusega, et inimesed peavad neid täiesti ohututeks ega usu, et on olemas ka täiesti tõsised riskid.



Arstide kinnitusel ei ole dokumenteeritud, et pihustatavad nohuleevendajad alla 12-aastaste laste raviks on tõhusamad kui tavaline soolvesi ning väikelaste puhul soovitavad nad kasutada hoopis emapiima.



Bergi kohaselt on maailmas esinenud mitmeid nohuravimist põhjustatud surmajuhtumeid, mida võib pidada ülemanustamise aga kindlasti hooletu ravimi kasutusjuhendi jälgimise süüks.



Ülemanustamine võib mõjutada südant ning tekitada rütmihäireid või südame seiskumist, kõrvalnähud võivad tekkida nii paari minuti kui tunni jooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles