Perearstid: soovime ministeeriumilt kindlustunnet

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anneli Kalle-Talvik
Anneli Kalle-Talvik Foto: Joosep Martinson / Õhtuleht

Perearstide seltsi juhatuse liige Anneli Talvik ütles täna sotsiaalministeeriumis toimunud nõupidamist kommenteerides, et tohtrid soovivad kindlustunnet, et kõik ministeeriumi lubatu ka teoks saab.


Talviku sõnul oli kohtumise õhkkond konstruktiivne: «Ministeeriumi esindajad ilmutasid valmidust jõuda mõlemat poolt rahuldava lahenduseni.»

Siiski sooviksid perearstid kindlust, et ministeeriumi lubatu ka teoks saab. Reedeks, mis on selle kuu viimane tööpäev, on minister Hanno Pevkur lubanud esitada konkreetsed ettepanekud, kuidas edasi minna. Siis teeb perearstide selts ka oma otsuse, kas ja millisel kujul jätkab puudedokumentide vormistamist.

Talviku sõnul saaks paljusid asju teha ka ministri määrusega ja ei peaks hakkama seadusi muutma, kuid millegipärast on ministeerium valinud raskema ja pikema tee, esitades perearstidele arutamiseks rea seadusemuudatusi.

«Kunas ministeerium on meil ennegi palju lubanud, siis on nende usalduskrediit nii õhuke, et me ei saa loota, et kõik nii laabub nii, nagu me soovime,» lausus perearstide esindaja.

Perearstid lubasid 1. augustist lõpetada tervisekirjelduste esitamise sotsiaalkindlustusametile puude raskusastme määramiseks, kuna see tähendab neile mõttetut andmete ühest kohast teise kandmist.

Sotsiaalminister Hanno Pevkur saatis seepeale perearstidele seadusemuudatused, mis lubaksid ekspertarstidel ise vajalikud andmed tervise infosüsteemist kätte saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles