Tehnosõltuvus on võrreldav suitsetamisega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehnikast on sama raske loobuda kui suitsust.
Tehnikast on sama raske loobuda kui suitsust. Foto: Toomas Huik

Interneti ja teiste kaasaegsete tehnoloogiate kasutamisest loobumine isegi lühikeseks ajaks võib olla sama piinarikas kui suitsetamise mahajätmine, näitas värske uuring.


Briti tarbijauuringu firma Intersperience värske uurimus näitas, et üle poole inimestest oli endast välja viidud, kui neil paluti ööpäeva jooksul hoiduda igasuguse tehnoloogia kasutamisest ning 40 protsenti tundis ennast üksikuna, kui neil puudus ligipääs e-kirjadele, tekstisõnumitele, suhtlusvõrgustikele või lemmiktelekanalitele, vahendab Novaator.

Intersperience küsitles digitaalse elu kohta enam kui tuhandet täiskasvanud britti vanuses 18-65 eluaastat, kes pidid ka veetma terve päeva igasuguseid tehnoloogilisi seadmeid kasutamata.

Uuringus osalenud võrdlesid läbitud katsumust suitsetamise mahajätmise ja alkoholist loobumisega, kuid ka käe äraraiumise ning õudseima luupainajaga.

Märkimisväärne hulk osalenutest tegi sohki ning lülitas sisse raadio või teleri öeldes, et ei pidanud neid tehnoloogiaks.

Osad inimesed võtsid küll väljakutse vastu, kuid seadistasid oma telefonid hääletuks väites, et ka üks päeva täiesti ühenduseta olla on nende jaoks kujuteldamatu.

Ajutiselt internetiühenduseta olemise väljavaatesse suhtus positiivselt kõigest 23 protsenti uuringus osalenutest, kes väitsid, et suudavad end ka siis vabalt tunda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles