Majandusraskused sunnivad tervise pealt kokku hoidma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arstivisiitide arv on languses
Arstivisiitide arv on languses Foto: SCANPIX

Tunamullu vähenes hambaarstivastuvõttude arv 8 ja ambulatoorsete vastuvõttude arv 4 protsenti, selgub täna avaldatud Eesti statistika aastaraamatust.

Arsti vastuvõttude vähenemise üks põhjuseid on majanduslangusest tulenevad raskused visiiditasude ja hambaravi eest maksmisel. Peale selle kaotati majanduslanguse ajal hambaravihüvitiste maksmine.

Arsti vastuvõtul käis Eesti elanik aasta jooksul keskmiselt 6,2 korda, sealhulgas 3 korda perearsti juures ja 1,1 korda hambaarsti juures.

Järjekindlalt on vähenenud arsti koduvisiitide arv. 2009. aastal tegid arstid 8 protsenti vähem koduvisiite kui aasta varem. Aastas tehti üks koduvisiit kümne inimese kohta.

Taastusravikeskustes käijate arv väheneb endiselt. 2010. aastal kahanes see arv põhiliselt seetõttu, et Eesti elanikke käis seal vähem – üle kahe aasta oli jälle enamik taastusravikeskustes viibinutest turistid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles