Rapla naised peavad uuest aastast Tallinna sünnitama minema

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raseda jälgimine Rapla haiglas.
Raseda jälgimine Rapla haiglas. Foto: Liis Treimann

SA Rapla Maakonnahaigla nõukogu andis 9. augustil haigla omanikule ülevaate sünnitusabi osutamise lõpetamisest haiglas ja teenuse üleandmisest teistele haiglatele tulevast aastast.


Haigla juhatuse esimehe Meelis Roosimägi sõnul on osakonna sulgemise peamised põhjused sünnitajate arvu langemine tasemele, mis ei taga spetsialistide kvalifikatsiooni säilimist. Sünnitusabi osutamine on Raplas väga madala intensiivsusega ehk 0,6 sünnitust päevas.

Väikeste sünnitusmahtude juures pole pidevalt kasvavate kvaliteedinõuetega toimetulek aga võimalik.

Rapla haigla sünnitusosakonnas võeti 2010. aastal vastu 217 sünnitust. Enamik väljaspool Rapla haiglat sündivatest lastest tulid ilmale Tallinnas.

Sünnitusabi pole väikeste mahtude juures majanduslikult efektiivne ning piiratud inimressursi kulutamine sünnitusabile vähendab oluliselt haigla võimekust osutada kvaliteetset günekoloogilist arstiabi.

Roosimägi kinnitusel rasedate ambulatoorne ravi säilib, kuid haiglal tulebs enam tähelepanu pöörata rasedate sünnituseks ettevalmistamisele perekooli kaudu, kirjutab mu.ee.

Sünnitajate suunamine Tallinna sünnitusmajadesse ja vastavate soovituste jagamine saab samas üheks osaks haigla raseduse jälgimise töös.

Roosimägi lisas, et Tallinna sünnitusmajade ressursid täiendava paarisaja sünnituse vastuvõtmiseks on piisavad ning need haiglad on märkimisväärselt panustanud kvaliteeti.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles