Eesti elanikel on välja ostmata ligi miljon retseptiravimit

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Digiretsept.
Digiretsept. Foto: Liis Treimann

Selle aasta jaanuarist juulini on arstid koostanud ligikaudu 4,7 miljonit digitaalset ravimiretsepti, apteegid on aga sama ajaga müünud ravimeid 3,7 miljoni digiretsepti alusel.

See tähendab, et Eesti inimesed on jätnud tänavu välja ostmata ümmarguselt miljon neile arsti poolt määratud ravimit, kirjutas meditsiiniuudiste portaal Mu.ee.

Osa kasutamata retseptidest pole veel aegunud, kuid samas võib asja taga olla ka rahanappus või siis asjaolu, et patsient ei pea arsti kirjutatud ravimi tarvitamist vajalikuks.

2010. aasta haigekassa tellitud uuringu «Elanike hinnangud tervisele ja arstiabile» kohaselt on retseptiravimi apteegist jätnud välja ostmata kolmandik eestimaalastest. Põhjustena tõid 16 protsenti uuringus osalenutest välja rahalised probleemid, 12 protsenti ei pidanud  arsti määratud ravimi kasutamist aga vajalikuks ning kuus protsenti tunnistas, et on unustanud rohud ostmata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles